Andra advent

Hänt i veckan då?

Jo, i onsdags gick jag ut på torget och köpte två blommor att ha på kontoret, den ena till mig och den andra till min kollega jag delar rum med.

20131208-100745.jpg

Tog två bruna pappmuggar från toaletten och klippte och klistrade lite, så att ”krukorna” blev lite finare. Den med snögubben fick kollegan behålla.

Sen har jag även börjat med lchf, så igår åkte jag iväg och handlade en sjujäkla massa mat som vi inte vanligtvis har ståendes hemma, som kokosmjöl och fiberhusk osv. Tillbringade sen ett antal timmar (ackompanjerat av klassiker från 50- och 60-talet, tack Spotify för att du förgyller mitt liv) med att tillaga coleslaw och en väldigt god ”zucchinipasta”. Två olika slags bröd bakade jag också, då tar man nötter och frön och keso och ägg istället för vetemjöl. Det blir väl kanske lite väl svampigt, men jag vill ha mina mackor till frukost. Pallar inte med för mkt fett på morgonen, så tycker det funkar bra med mackor och turkisk yoghurt till frukost, istället för tex en omelett. Har faktiskt kräkts efter att jag ätit en omelett på morgonen, och ibland fått ligga och vila med magknip. Så jag är lite försiktig nuförtiden.

Idag ska jag däremot slänga ihop till matmuffins och testa göra söta muffins också. Ska även göra blomkåls- och spenatgratäng till middag.

Annars ligger jag kvar i sängen tillsammans med katten och väntar på att hjärtat ska komma hem efter lite datasupport så vi kan äta lite frukost.

20131208-102643.jpg

Sen fortsätter vår Saw-helg då vi ska plöja igenom resterande Saw 4-7.

Haregott!

Detta inlägg publicerades i Diverse. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Andra advent

  1. einsteintiina skriver:

    Åh! Bästa tipset för den som inte fixar frukost: kokosolja i kaffet (märket jag kör heter Kung Markatta)! Kokosolja i all för den delen, bästa oljan ever! Var försiktigt med kokosmjöl. Det innehåller ändå mycket kolhydrater. Kokosnötsmjöl däremot är mucho bättre 😀

    • wliriah skriver:

      Menade kokosnötsmjöl, så det är lugnt 🙂 Behöver den hur som helst inte i för att göra en av bröden som jag tyckte var godast, och eftersom jag ogillade smaken av stevia så kommer jag nog inte ens baka söta saker där jag tror man använder sig av det mer. Men tack för tipset! Det är ju helt fantastiskt hur länge man känner sig mätt av lchf! Inte alls döende där kl 16-17 längre, klarar ett par timmar till.

      • einsteintiina skriver:

        Köp icas sötströ om du ska baka. Stevia är inte så jäkla bra för just bakning har jag upptäckt 🙂
        Vart fasiken får du tag på kokosnötsmjöl? Finns bara på nätet för en annan 😦

      • wliriah skriver:

        Nja, kollade lite noggrannare vad som stod på påsen denna gång, och det är kokosmjöl. Men kommer inte använda mig av några mängder.. Hmm, kanske värt att testa det andra sötströet, annars får jag väl ha socker i, men bara äta vid väldigt speciella ögonblick. Ett par dar sen damp en lchf-kokbok för vegetarianer ner i brevlådan, så nu blir det att testa en massa smarriga recept 🙂

Lämna en kommentar